Updates en vernieuwingen

De laatste twee maanden wordt deze website beetje bij beetje eigentijds gemaakt: nieuwe layout, betere functionaliteit, sneller laden en meer van die zaken die het online “leven” aangenamer kunnen maken voor jullie en voor mij.

Te beginnen bij de galerie. Die laadde heel traag en was constant incompleet en fout ingedeeld. Het eerste heb ik opgelost door de voorbeeld-afbeeldingen kleiner te maken, zodat de laadtijd met een goede 75% afnam.
Het incomplete kwam doordat er gesorteerd werd op jaar, terwijl dat niet representatief is voor het werk. Ook ontbraken er behoorlijk belangrijke werken, omdat ik in eerste instantie mijn graffiti werk weg wilde laten. Da’s natuurlijk niet het slimste om te doen en in combinatie met het jaar probleem, besloot ik om in te delen op onderwerp. Voor mij is het zo handiger om nieuw werk toe te voegen en voor jullie is het fijner om te zoeken.

De totale layout was ook niet meer naar mijn zin, het was teveel wit en de typografie vond ik niet sexy genoeg. Hopelijk is dat nu wat beter, het leest in ieder geval een stuk aangenamer.
Een heikel punt was ook de weblog en de inconsequentie. Het overzicht van de posts is nu, een tikje extreem, Spartaans, maar laadt erg snel en zoekt ook een stuk beter.

Een ander onderdeel wat al helemaal klaar is, maar wat ik niet goed durf te lanceren, is de shop. Buiten de originele werken die ik nog heb, kan ik niets aanbieden. Ik heb geen kaarten, prints of posters. Dat is deels omdat er geen centjes zijn om ze te laten maken en deels omdat ik geen zin heb in aanvaringen met de serieus strenge autoriteiten in dit land. Wanneer je hier in de marge leeft, is het vrijwel onmogelijk om uit die marge te ontgroeien door de regelgevingen waar we aan onderworpen worden. Dat zijn gemiste opportuniteiten. Dank u wetgevers en hysterisch bekrompen politici.

De delen die sowieso moesten werken, doen het nu beter en zijn overzichtelijker geworden. Die opleiding in multimediale vormgeving en programmeren van een goede twintig jaar geleden blijkt nog steeds erg handig. 😉

Veel plezier met de site en een fijne dag!

Martinus Geschreven door:

3 Reacties

 1. Corrie Hoevenaar
  2 april 2022
  Antwoord

  Flink gewerkt.

 2. Easy
  6 april 2022
  Antwoord

  Nestor! Je vernieuwde site ziet er strak uit! Hoe gaat t met je? Van al de socials af?

  • Martinus
   6 april 2022
   Antwoord

   Hey Capo!
   Dank je wel voor het compliment! 🙂 Het gaat wel, ondanks de omstandigheden (ben op zoek naar een andere woonst, de huidige huurbaas wil het ganse gebouw gaan verbouwen tegen het einde van dit jaar). Verder probeer ik m’n schilderen door te zetten, ondanks de Corona gebeurtenissen. Heb zo drie exposities door m’n neus geboord zien worden, omdat ze niet door konden gaan vanwege “de maatregelen”.
   Heb afgelopen weekend wel een bespreking gehad voor volgende poging en wanneer dat door kan gaan, ga ik een level omhoog. De laatste in 2019 was zo hard oké, dat de lat iets of wat hoger ligt. 🙂
   Met mezelf gaat het ook, als in behoorlijk ontspannen met een snufje neurose, net als altijd, hahaha.
   Ik ben inderdaad van de mainstream sociale media afgegaan, vanwege ergernissen eraan (censuur, bijvoorbeeld). Ook vind ik dat het gehalte gebakken lucht daarop zo enorm groot is, dat ik me bijna begin te schamen voor de mensheid.
   Deze site is zo hard veel beter gaan draaien sinds ik dat gedaan heb, dat teruggaan geen optie is. Buiten de ruimte in mijn hoofd, is het ook veel beter voor mijn PR. 😉
   Whatsapp gebruik ik nog, maar prefereer Signal voor berichten sturen. En natuurlijk ‘old school” bellen, sms en email. Dat lijkt heel weinig, maar is precies genoeg. 🙂

   Hoe is het met jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.