diversen

Terug naar de galerie

Niet alles wat gemaakt wordt, valt te classificeren en het is een zalige mogelijkheid om het niet te hoeven doen. Omdat de diversiteit van projecten en schilderijen behoorlijk groot is, geeft deze pagina mij de kans om op een andere manier selectief te zijn. Wat vind ik mooi? Of: wat vond ik leuk om te maken? Het enige wat ik wilde voorkomen was dat het een selectie van favoriete werken zou worden.

Het niet kunnen kiezen uit de enorme stapels foto’s is aan de ene kant heel goed en aan de andere kant minder goed. Het is heel goed, want zo zie je dat ik niet in één onderwerp of stijl blijf hangen, iets waar ik een bloedhekel aan heb. “Verandering van spijs doet eten”. Het is minder goed, omdat er dan geen vaste stijl of label aan m’n werk gehangen kan worden. Geen eenduidige omschrijving is er mogelijk. Maar dat is eerder het probleem van de kijker en niet dat van mij. 😉

Veel van de projecten die er zijn geschilderd, hebben een voorkeur bij me. Soms is dat vanwege het verkregen beeld, soms is dat vanwege het project zelf. Het is allemaal afhankelijk in welke context het tot stand is gekomen, bijvoorbeeld de mensen waarmee is samengewerkt, het soort oppervlak, het onderwerp of met welk doel het is gemaakt.

Terug naar de galerie