Digitale evolutie?

Zonder Instagram is het eigenlijk ook wel beter. Een zoveelste keer dat de website en applicatie het laten afweten, nopen me om daar een punt achter te zetten. Maar hoe ga ik dat aanpakken? Ook al is het gedrocht een onderdeel van Facebook, de tactiek om het af te zweren zal toch anders moeten gaan. Een alternatief moet er voor in de plaats komen, zodat er toch een soort van sociale sfeer blijft bestaan rond het schilderen.

Bij Facebook was de truc wat langgerekt doch erg makkelijk: eerst de account deactiveren, zodat er nog gebruik gemaakt kon worden van de berichtendienst en die laatste afbouwen tot het niet meer loont om die te behouden. Daarna de hele account verwijderen om nooit meer terug te zien. En tegelijk goed in de gaten houden wat de effecten zijn op, bijvoorbeeld, deze website. Die waren extreem gunstig en dus is het aantrekkelijk om een zelfde soort route te ondernemen met Instagram, met dat verschil dat de stap van een berichtendienst volledig overgeslagen wordt. Immers, die zit geïplementeerd in de site en applicatie zelf en kan niet los gebruikt worden.

Het moeilijkste, zoals met veel verslavende sites, gaat het loslaten zijn en het opnieuw leren denken en handelen wat betreft de publicaties rond het schilderen. Het vluchtige en veelal voor entertainment bedoelde van Instagram zal plaats mogen maken voor een wat meer uitgedachte manier van publiceren. Hoe vaak schrijf ik iets? Hoe vaak laat ik foto’s of video’s zien van mijn werk en de activiteiten daar rondheen? Volgens mij kan het sowieso een stuk minder, want deze website leent zich niet voor zulke luchtigheid. Een mate van kwaliteit zal toch gehandhaafd moeten worden, zonder prententieus te worden, uiteraard.

Deze verandering zal in ieder geval veel ruimte geven voor experimenten en voor een zoektocht naar een “alternatieve” manier van presenteren en publiceren. De aanhalingstekens staan er als milde vorm van sarcasme, omdat het niet zo alternatief is, eerder een teruggrijpen naar de dagen van weleer. Misschien in een nieuw jasje, misschien met nieuwe technologie, daar ben ik nog niet over uit.

Een paar dingen zijn wel wenselijk, zoals de implementatie van een online winkel met crypto valuta als betalingswijze. Een alternatieve vorm van interactie met de bezoekers, jullie dus, zal ook bedacht moeten worden, omdat het gewone reactie systeem nauwelijks gebruikt wordt. Uiteindelijk is het volledig zonder tussenpersonen werken het doel en is mijn publiek, jullie, gebaat daarbij.

Het enige wat hetzelfde blijft en zich gestaag door blijft ontwikkelen, is het schilderen. Mijn liefde daarvoor is grillig met momenten, maar nooit minder of vlak. Daar zal geen computer invloed op kunnen uitoefenen, laat staan dat enige website gaat bepalen wat en hoe dingen gedaan worden in mijn knusse atelier.

1 Comment on “Digitale evolutie?

 1. Mooi geschreven, inmiddels al gewend aan t geen wat niet werkt of even niet. Instagram is idd onderdeel van…. En t is verslavend…en t heeft me al zover dat ik de bugs aanvaard. En vind t bloed irritant dat wanneer mijn reel als een malle wordt bekeken net voor de 1000 views blijft hangen….dit is natuurlijk een ruikend zaakje….helemaal bewust van. Maar zolang ik er ook nog blij van wordt en ik andere trigger door anders naar deze wereld te gaan kijken hou ik me nog even ermee bezig! Iig op privé gebied, zakelijk heb ik er echt nog geen enkele meerwaarde er aan ondervonden. Zakelijk is t belangrijk dat je te vinden bent, ben ik van mening. In deze tijd is dit iig op een manier van online maar ten alle tijde te vinden en dat is de site. No nonsens, hier zie jij mijn werk en wil je wat anders of heb je een vraag dan ben ik via die site te contacteren op verschillende kanalen en daarmee klaar.

  Betreft Instagram, het niet aan kan om en iets nieuws te lanceren en t bestaande werkende te houden zegt alles over Instagram, de makers en de gretigheid naar nog meer succes…..

  De terugkerende met steeds dezelfde afloop..
  Jammer voor de gebruiker…hahaha…

  Niet ieder kan en heeft in zijn bezit te doen wat goed voelt….hebzucht en onzekerheid heeft vaak een rol. Fijn om te horen dat jij wel de skills hèbt, doen wat goed voelt en doen waar jij blij van wordt!!!

  Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.