biografie

In het atelier.
(Foto gemaakt door Sandy Anciaux)

Martinus is een veelzijdig mooie-dingen-maker, zoals hij dat graag zelf omschrijft. Begonnen ergens halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw als graffiti-schrijver, begeleid door een zeer bewogen leven, groeide hij uit tot de mens van nu. Enkele jaren geleden besloot hij om de spuitbussen te laten voor wat ze waren en zich te focussen op het maken van canvassen.

De thema’s variëren, maar de nadruk ligt op de dingen die hem na aan het hart staan: insecten, spinnen, kleine dieren, zijn vrienden en objecten. De wortels in de graffiti schijnen in elk werk door met het gebruik van heldere, soms felle, kleuren en een directe communicatie tussen het werk en de toeschouwer. De veelzijdigheid blijkt vooral uit de gebruikte technieken met voornamelijk acrylverf.

Vanaf begin jaren negentig heeft hij diverse solo tentoonstellingen gehad en aan groepstentoonstellingen meegedaan, waar de voorkeur bij het eerste ligt. Immers, het gaat erom om gezien te worden. Bij exposities in een groep wordt dan ook net iets harder gewerkt om op te kunnen vallen met de canvassen, wat zich natuurlijk uit in onderwerpkeuze. Dan komt de variatie meer bovendrijven, omdat veelzijdigheid door hem gezien wordt als een surplus.

De plannen voor de toekomst hebben dan ook eerder van doen met groeien als creatieveling, in zowel technieken alsmede expressievormen, zoals installaties of onderdelen daarvan. Muren genieten al even niet meer de voorkeur, tenzij het een uitdaging is. Elk jaar passeert er nog wel een project wat zijn aandacht krijgt.

Om op de hoogte te blijven van zijn activiteiten en interesse-gebieden, is er een blog aan deze website toegevoegd. Ook is er de mogelijkheid om met hem contact op te nemen via mail of telefoon. Op sociale media is hij wel te vinden, maar het meeste vindt plaats op deze website.

Tentoonstellingen & Festivals

Raam Museum (solo, doorlopend en wisselend) – 2010 tot heden, Tussen het Pas, Gent

Atopia 1, residentieel atelier en expositie i.s.m. La Ville Perdue – 2020 – Gent

Beestjes en andere zaken, solotentoonstelling – 2019 – Artecu, Gent

Artecu, groepstentoonstelling – 2018 – Artecu, Gent

Geluksvogels, installatie i.s.m. De Oogappel voor het Lichtfestival Gent – 2018 – Gent

Gentse Lente – 2013, 2014, 2015 – Gent

Kwantumabstracties, solotentoonstelling – 2010 – Café Het Volkshuis, Gent

Bevrijding, solotentoonstelling – 2009 – Café Het Volkshuis, Gent

Experimentele abstracties, solotentoonstelling – 2008 – PC Sleidinge

Perspectieven en inzichten, groepstentoonstelling – 2007 – PC Sleidinge

Projections, video projecties i.s.m. Dirty Brown Visuals en Off_Corso voor het Internationaal Film Festival Rotterdam – 2001 – Rotterdam

Citylights, abri-expositie i.s.m Off_Corso – 2001 – Rotterdam

10 Jaar overzicht, solotentoonstelling – 2000 – Ziekenhuis Walcheren, Vlissingen

Cartoons en strips, solotentoonstelling – 1991 – Café De Zet, Bergen op Zoom